مديرکل بازرسي امور کشاورزي: نبود الگوي کشت مناسب درکشور
به گزارش خبرنگار واحد مرکزي خبر، آقاي زين العابدين طهماسبي درگفتگوي تلفني با برنامه زنده «ثريا» شبکه اول سيما افزود: در حوزه کشاورزي 70 درصد آب مصرفي از اعماق 200 تا 250 متري زمين تأمين مي شود و با ظرفيت پاييني محصول کشاورزي توليد مي کنيم که با اين روند امکان توليد بهينه وجود نخواهد داشت.
وي با تأکيد بر اينکه بايد از روش هاي نوين آبياري در بخش کشاورزي استفاده کنيم گفت: بايد در الگوي کشت تجديد نظر و روش هاي نويني را جايگزين آن کنيم وگرنه با اين تغييرات اقليمي و روند مصرف آب به نتيجه مطلوبي نمي رسيم.
آقاي طهماسبي در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اينکه ميزان پيشرفت کشور در عرصه کشاورزي قابل قبول نيست افزود: نبايد ميزان بهره وري فعلي در کشور را با دهه 60 مقايسه کنيم و بگوييم نسبت به آن موقع پيشرفت کرده ايم.
مدير کل بازرسي امور جهاد کشاورزي سازمان بازرسي کل کشور گفت: هم اکنون در جهان 70 درصد توليدات کشاورزي در بخش زراعت به صورت ديم است و 30 درصد به صورت آبي ؛ در حالي که اين رقم در کشور ما به ترتيب 40 و 60 درصد است.
وي افزود: از آنجا که توليد گندم ما بيشتر به روش آبي است، هر سال که خشکسالي داريم توليد گندم ما به شدت کاهش مي يابد و مجبوريم واردات را افزايش دهيم.
آقاي طهماسبي تأکيد کرد: با توجه به محدوديت منابع و بکارگيري سياست هاي گذشته نمي توانيم به نتيجه مطلوبي برسيم و بايد برنامه ها، ساختارها و سياست هاي جديدي اتخاذ کنيم.