مشاهده خبر

وزرات علوم مسئول ايجاد اشتغال نيست/ توسعه آموزش عالي بايد مبتني بر آمايش باشد

به گزارش روابط عمومي شبکه اول سيما برنامه ثريا در ادامه مباحث خود با موضوع دانشگاه اين بار موضوع کيفيت و کميت آموزش دانشگاهي را مورد بررسي قرار داد.در ابتداي اين برنامه با مروري بر بخشهاي برنامه قبلي برخي مطالبات دانشجويان در حوزه آموزشي مرور شده و سپس مجري برنامه به ارائه آماري از ميزان فارغ التحصيلان بيکار پرداخت و سپس از نادري منش پرسيد چرا دانشجويي را تربيت مي کنيم که به دانش وي در جامعه نياز نداريم و چرا رشته هاي دانشگاهي موجود متناسب با نياز جامعه نيست.

وزرات علوم مسئول ايجاد اشتغال نيست/ توسعه آموزش عالي بايد مبتني بر آمايش باشد

 

 

22 خرداد 1391

به گزارش روابط عمومي شبکه اول سيما برنامه ثريا در ادامه مباحث خود با موضوع دانشگاه اين بار موضوع کيفيت و کميت آموزش دانشگاهي را مورد بررسي قرار داد.

وزرات علوم مسئول ايجاد اشتغال نيست/ توسعه آموزش عالي بايد مبتني بر آمايش باشد معاون آموزشي وزير علوم دکتر نادري منش نيز ميهمان حضوري اين برنامه بود.

 در ابتداي اين برنامه با مروري بر بخشهاي برنامه قبلي برخي مطالبات دانشجويان در حوزه آموزشي مرور شده و سپس مجري برنامه به ارائه آماري از ميزان فارغ التحصيلان بيکار پرداخت و سپس از نادري منش پرسيد چرا دانشجويي را تربيت مي کنيم که به دانش وي در جامعه نياز نداريم و چرا رشته هاي دانشگاهي موجود متناسب با نياز جامعه نيست.

نادري منش نيز با اعلام اين موضع که موافق اين موضوعات نيست اظهار داشت: پيش فرضهاي شما را قبول ندارم و اينکه آيا جمعيت دانشجويي ما زياد است يا نه بايد گفت وظيفه وزارت علوم اين است که بستر آموزش را براي همه متقاضيان فراهم کند.

 وي ادامه داد: ما بر ا ساس سند چشم انداز و نقشه جامع علمي کشور بايد ظرفيت دانشگاهي را به 60 درصد برسانيم و در حال حاضر بنا بر برنامه چهارم توسعه 30 درصد از اين ميزان را پوشش داده و تا برنامه پنجم به رقم 60 درصد خواهيم رسيد و اين موفقيت بزرگي است که ما بر اساس پيش بيني هاي برنامه چهارم به موقع و صحيح پيش رفته ايم.

اين مسئول با صندلي هاي جديد ايجاد شده در دانشگاهها خروج دانشجو از کشور براي تحصيل درخارج از کشور کمتر شده است و در حال حاضر يک ميليون متقاضي کارشناسي ارشد داريم و حال انکه ظرفيتها محدود است و از هر 12 نفر تنها يک نفر قبول مي شود.

وي تاکيد کرد: وظيفه وزارت علوم ايجاد ظرفيت است و ما اعتقاد داريم توسعه آموزش عالي را مبتني بر آمايش باشد.

نادري منش ادامه داد: در راستاي همين امر که توسعه آموزش عالي مبتي بر آمايش بايد باشد به همه دستگاهها نامه زديم که نيازهاي خود را بدهيد تا بر اساس آن رشته جديد دانشگاهي طراحي شود اما هيچ دستگاهي جواب نداد و نهايتا خودمان ناچار شديم يک کميته تشکيل داده و به همه استانها نيز ابلاغ کرديم که با توجه به نيازهاي استاني خود مي توانند اقدام به ايجاد رشته دانشگاهي کنند.

وي عنوان کرد: متاسفانه توسعه آموزش عالي هدفمند نبوده است و حال آنکه ما جزو 10 کشور اول دنيا در توسعه آموزش عالي هستيم.

 وي با بيان اينکه ما بايد مدلهاي جا افتاده را بپذيريم، گفت: الان کشور ما با چين 55 ميليارد دلار تعامل مالي دارد . نادري منش در پاسخ به علت بيکاري فازغ التحصيلان دانشگاهي گفت: آموزش عالي متولي کار نيست و ايجاد ظرفيت و آموزش خوب وظيفه اين وزارتخانه است.

در اين بخش گزارشي از دانشجويان در خصوص ميزان کاربردي بودن دروس دانشگاهي پخش شده و در آن دانشجويان بر لزوم افزايش کلاسهاي کارگاهي و آزمايشگاهي و دروس کاربردي و کارورزيها تاکيد کردند.

 نادري منش در ادامه به تلاش براي به روز بودن محتوا و سرفصلهاي آموزشي و نيز ميزان وقت استاد و خروجي اين بخش اشاره کرد.

وي تاکيد کرد: شاخصهاي آموزشي استخراج شده و دانشگاه هاي غيرانتفاعي نيز براساس کيفيت خدمات رتبه بندي مي شوند تا همه دانشگاهها هزينه يکسان نگيرند.

 دراين بخش از برنامه مستند با عنوان شهيد شهرياري پخش شد و در آن همسرو شاگردان شهيد خاطرات خود را بازگو کردند.

در ادامه برنامه مجري نموداري از توسعه کمي اموزش عالي و هرم جمعيتي دانشجو و نمودار گروههاي تحصيلي را ارائه کرد و گفت: در حال حاضر پس از گروه علوم انساني، فني و مهندسي، علوم پايه ، پزشکي و هنر قرار دارد.

 نادري منش نيز گفت: ما تاکنون دو اطلس بيرون داده ايم و با مسئولان قبلي نيز صحبتهاي داشته ايم و يک نگاه ما معطوف اشکالات هرمهاي فوق است.

وي با اشاره به اينکه در کشور ما به دليل شرايط فرهنگي بسياري از رشته هاي کارداني نيز تعطيل شده است اظهار داشت: استقبال از سوي متقاضيان براي اين رشته ها کمتر بوده است و حال آنکه به لحاظ شغلي اين گروه وضعيت بهتري دارد.

 وي خواهان فرهنگسازي در اين خصوص شد وخروجيها يک روزه عوض نمي شود و بايد رسانه ها نيز فرهنگسازي کنند تا نگاهها عوض شود و همه تنها به دنبال کسب عناوين دکتر و مهندس نباشند.

 در پايان برنامه نيز در خصوص ارزيابي اساتيد توسط دانشجويان گزارشي پخش شد و اغلب از اين سيستم ابراز نارضايتي کردند.

ميهمتان تلفني اين برنامه نيز رتبه اول دکتراي جامعه شناسي اقاي صبوريان بود که از عدم تخصيص بودجه مصوب بخش پژوهش انتقاد کردد.

 نادري منش در پايان برنامه از ايجاد و انتخاب يک دانشگاه برتر در هر استان به صورت دانشگاه مادر خبر داد و گفت ظرفيت سازي در دانشگاه تهران را به تنهايي قبول ندارم.

وي گفت: تعداد اساتيد تمام وقت کم است و ظرفيت دانشجوي دکتراي ما يک درصد است .

وي قول مساعد داد در برنامه هاي بعدي نيز هرچند به صورت چالشي حاضر شود. هفته بعد برنامه ثريا قرار است به موضوع ارتباط صنعت با داننشگاه بپردازد.

 

آخرین اخبار

ماجراي جالب تاسيس فروشگاه ايراني در ونزوئلا در فاصله ۱۵هزار کيلومتري از ايران اطلاعات کارشناسان اقتصادي سفارتخانه هاي ايران در برخي از کشورهاي قاره آفريقا جهت ارتباط تجار و بازرگانان ايراني درس هاي مديريت جهادي و انقلابي شهيد بابايي جوجه هاي انگليسي جديدترين مستند ثريا خودروسازي ايران در پسابرجام به کجا مي رود؟ مستند در آغوش فرانسه پخش قسمت چهارم از مجموعه مستند "همسايه شمالي" مستند غيرانتفاعي از شبکه سه سيما پخش مي‌شود روايت صريح ثريا از ظرفيت‌هاي مغفول استان‌هاي کشور به گفته آتش به اختياران اقتصاد مقاومتي با حذف دلار در دنيا کمر اقتصاد آمريکا مي‌شکند ۶۰ درصد مسئولان در منطقه يک تهران زندگي مي‌کنند باز شدن جعبه سياه صنعت موتورسيکلت/ چرا بعد از سي سال هنوز هوندا ۱۲۵ مونتاژ مي‌کنيم؟ در برنامه «ثريا» با موضوع بررسي توانمندي هاي نظامي ايران مطرح شد ابعاد فرهنگي و جهادي شهيد محسن حججي فرمان خودورسازي در پسابرجام در دست کيست؟ خوزستان تنها نمي ماند ثريا با پيشرفت‌ها و چالش‌هاي فناوري فضايي به آنتن بازمي‌گردد ثريا به استقبال جشنواره عمار مي‌رود برنامه ثريا به عدالت در نظام سلامت مي‌پردازد معرفي برخي از فعاليت‌هاي موثر و جريان ساز جنبش دانشجويي در ثريا ويژه برنامه ثريا در شب ۱۳ آبان ميزگرد موافقان و منتقدان محصولات تراريخت بازخواني اولويت‌هاي آموزش و پرورش؛ کنکور يا مهارت‌هاي زندگي؟! سيره امام علي(ع)، الگوي عدالتخواهان و تراز حکومت اسلامي معرفي رويش‌هاي فرهنگي نسل سوم انقلاب اسلامي عملکرد نظام بانکي زير ذره بين ثريا ثريا امشب از دو راهي صنعت خودرو در فضاي پسابرجام مي گويد؛ ادامه مونتاژکاري يا نوآوري بومي چالش هاي توليد و عرضه مسکن در برنامه اين هفته ثريا+تيزر نسبت خصوصي سازي در آموزش و پرورش با عدالت آموزشي بازپخش مستند پدرخوانده جديدترين مستند ثريا، جمعه به روي آنتن مي‌رود+ تيزر صنعت نساجي زير ذره بين ثريا مستند هزار و چهارصد و تنها...؛ بحراني که آينده کشور را تهديد مي‌کند هنر متعهد در قاب ثريا/جهادگران خط مقدم فرهنگ و هنر از انقلابي ماندن خواهند گفت تيزپروازان نيروي هوايي ارتش جمهوري اسلامي روي آنتن سيما اين بار نسل سوم از آرمان هاي انقلاب 57 مي گويند امشب «کشميرنامه» ثريا، ايراني ها را غافلگير مي‌کند در اولين قسمت ويژه برنامه "انقلاب ادامه دارد..." فردا دير است... کالبدشکافي از قراردادهاي جديد نفتي در برنامه ثريا تبليغات کالاهاي خارجي زير ذره بين ثريا روايت يکه تازي سربازان خاموش دشمن در مستند «تسخير جمهوري» ثريا خصوصي سازي خدمات آموزشي زير ذره بين ثريا مستند «آرايش غليظ» ثريا از شبکه يک سيما بازپخش مي شود بازپخش برنامه امشب ثريا، پس از خبر ساعت 14 تشکر رهبر انقلاب از برنامه ثريا با موضوع جشنواره عمار ثريا امشب با جشنواره عمار متفاوت مي شود معرفي کانال هاي ارتباطي برنامه ثريا با بينندگان وضعيت مناطق آزاد زير ذره بين ثريا مستند فرش قرمز روي آنتن سيما

ارسال دیدگاه


ارسال

جهت مشاهده دیدگاه های کاربران کلیک نمایید

دیدگاه ها

سامانه پیامکی: 300001435 / info@sorayatv.ir :رایانامه

کلیه حقوق این تارنما برای برنامه تلویزیونی "ثریا"می باشد