در برنامه هاي بعدي ثريا خواهيد ديد
فناوري نانو و بررسي راه هاي تجاري سازي آن
فناوري نانو يا نانوتکنولوژي رشتهاي از دانش کاربردي و فناوري است که جستارهاي گستردهاي را پوشش ميدهد. موضوع اصلي آن نيز مهار ماده يا دستگاههاي در ابعاد کمتر از يک ميکرومتر، معمولاً حدود ۱ تا ۱۰۰ نانو متر است(1 نانومتر يک ميليارديم متر است).
اولين جرقه فناوري نانو (البته در آن زمان هنوز به اين نام شناخته نشده بود) در سال 1959 زده شد. در اين سال ريچارد فاينمن طي يك سخنراني با عنوان «فضاي زيادي در سطوح پايين وجود دارد» ايده فناوري نانو را مطرح ساخت. وي اين نظريه را ارائه داد كه در آيندهاي نزديك ميتوانيم مولكولها و اتمها را به صورت مسقيم دستكاري كنيم.
نانوفناوري يک دانش به شدت ميانرشتهاي است و به رشتههايي چون پزشکي، دامپزشکي، زيست شناسي، فيزيک کاربردي، مهندسي مواد، ابزارهاي نيم رسانا، شيمي ابرمولکول و حتي مهندسي مکانيک، مهندسي برق و مهندسي شيمي نيز مربوط ميشود. نانو تکنولوژي ميتواند به عنوان ادامهٔ دانش کنوني به ابعاد نانو يا طرحريزي دانش کنوني بر پايههايي جديدتر و امروزيتر باشد.
در اين برنامه از سري برنامه هاي ثريا به دستاوردهاي کشور در حوزه فناوري نانو در حوزه هاي مختلف از سطوح سياست گذاري تا محصولات توليد شده در شرکت هاي خصوصي در حوزه هايي مانند ساختمان، خودرو و پزشکي و ... خواهيم پرداخت.
در بخش هاي ديگري از برنامه نيز به برنامه هاي کشور در حوزه تجاري سازي فناوري و چالش هاي آن در کشور مي پردازيم.